عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 29 دی 1393
بازدید : 2775
نویسنده : وحید


 
مواد موجود در ۱ گرم زردآلو:
انرِژی………………………….۳۶/۱۵۳ کیلو کالری
آب……………………………..۸۷درصد
فیبر……………………………۱/۲گرم
پروتئین………………………..۰/۱ گرم
شکر…………………………..۰/۸ گرم
ویتامین آ ……………………  ۴۲۰ میکروگرم
ویتامین ث …………………….۵ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ………………….۰۶/۰میلی گرم
ویتامینب ۲……………………۰۵/۰میلی گرم
ویتامین ب ۶…………………..۰۶/۰میلی گرم
ویتامین ای…………………….۵/۰میلی گرم
سدیم………………………….۲ میلی گرم
پتاسیم……………………….۳۰۰میلی گرم
فسفر……………………….. ۲۰میلی گرم
منیزیم…………………………۱۲ میلی گرم
آهن……………………………۸/۰میلی گرم
مس…………………………..۰۶/۰میلی گرم
سلنیوم………………………..۱ میلی گرم
روی……………………………۱۰/۰میلی گرم
کلسیم………………………..۲۰ میلی گرم
خواص درمانی زردآلو:
زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرم‌تری دارد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامین‌های A، C و گروه B است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی می باشد.
زردآلو به علت دارا بودن ویتامین‌ B برای درمان بیماری‌های عصبی، روحی و روانی، خستگی، بی‌خوابی و فراموشی مفید است. زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی ، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و … مفید است.
این میوه عطش را از بین می‌برد و دفع کننده صفرا، اسید معده و پاک‌کننده خون و همچنین تنظیم‌کننده فشار خون است.
به خاطر وجود آهن در زردآلو، در خون سازی موثر است و مصرفش برای درمان کم خونی نیز توصیه می‌شود.
شما می‌توانید التهاب معده‌تان را با خوردن زردآلو کاهش دهید؛ البته توجه داشته باشید که زردآلو میوه‌ای نفخ‌آور است و از طرف دیگر خوردن مغز هسته آن، نفخ‌ را از بین می‌برد؛ پس میوه را همراه با مغز هسته‌اش بخورید.
چشم ها و قلب حفاظت می کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می کند. بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین A تبدیل می شود . پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می گیرد.
زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می شوند.
زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک ، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.
تصفیه کننده خون است.
عروق را باز می کند.
بوی بد دهان را رفع می کند.
تب بر است
ضد نرمی استخوان است .
برای قلیایی کردن بدن مفید است.
زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و کاهش کلسترول خون می شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری های روده ای جلوگیری می کند.
زردآلو یکی از میوه‌های خوبی است که ورزشکاران بعد از ورزش می‌توانند بخورند. به شرط آنکه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان می‌توانند از برگه زردآلو استفاده کنند و در تابستان اگر می خواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خیسانده در آب استفاده شود.
خواص هسته زردآلو:
اگر زردآلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید ، دچار نفخ معده نخواهید شد.
مصرف مغز هسته زردآلو به‌عنوان داروی سینه‌درد، سرماخوردگی و نیز برای تقویت عمومی بدن و همچنین افزایش نیروی جنسی توصیه می‌شود
هسته زردآلو تقویت کننده قوای جنسی است.
اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانید ، صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند.
روغن هسته برای نرم کردن پوست مفید است .
روغن هسته اگر تلخ باشد ، کرم معده و روده را از بین می برد.
روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.
مصرف زردآلو در بارداری و شیردهی:
شنیده شده است که مصرف زردآلو در بارداری موجب پسردارشدن میشود.
زردآلو برای خانمهای حامله به عنوان عصرانه بسیار مفید است.
کارشناسان توصیه می‌کنند مادران شیرده برای افزایش شیر خود، زردآلو را در رژیم غذایی روزانه خود وارد کنند؛ زردآلو حاوی ویتامین C و سایر ویتامین‌ها به مقدار زیاد می‌باشد و از طرفی برای نوزاد نیز مفید است.
فواید زردآلو برای پوست:
پوست‌هایی که خیلی خشک هستند چند برگه خشک زردآلو را در روغن زیتون خیس نموده سپس کوبیده بصورت ماسک روی پوست صورت بگذارید.
برای ترک دست و پا از ترکیب برگه زردآلو که در روغن بادام زمینی خیسانده استفاده شود.
برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.
بهترین زمان مصرف زردآلو:
بهترین زمان خوردن زردآلو آن است که ۲ ساعت از غذا گذشته باشد و از درخت زردآلویی که در باغچه منزل کاشته‌اید بکنید و میل بفرمایید.
هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
فواید برگ درخت زردآلو:
• دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است .
• برای تسکین درد گوش ، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید .
مصرف زردآلو در بیماران دیابتی:
توصیه می شود که افراد دیابتی تا حد امکان از مصرف زردآلو پرهیز نمایند.
خطرات و هشدارها:
زردآلوی نرسیده برای معده ضرر دارد مخصوصاً کسانی که زخم معده و یا اثنی عشر دارند.
هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد . لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.
اگر زردآلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید ، دچار نفخ معده نخواهید شد.
زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هسته اش را نیز همراه آن مصرف کنید ، زیرا هسته شیرین زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می سازد .
این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه مى شود.
زردآلوی کال و نرسیده دیرهضم و نفاخ است . همچنین ترشح اسید معده را افزایش می دهد و باعث ترش کردن معده می شود.
هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.
اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید ، فوراً مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.
مصرف دانه های تلخ طعم زردآلو به دلیل داشتن آمیگدالین می تواند سبب بروز مسمومیت در افراد شود- در معده به سرعت متعفن و فاسد می شود و نفاخ و موجب آروغ ترش و تبهای عفونی است.
خوردن آب بعد از زردآلو به خصوص آب سرد و یخ و برف و یا خوردن آن بعد از غذای سنگین غلیظ به شدت مضر است.
مضرات زردآلو:
از زیاده روی در مصرف زردآلو خودداری کنید ، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال می شوید.
زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است ، لذا برای سرد مزاجان مضر است.
کسانى که دچار سوزش یا نفخ معده هستند، از مصرف زیاد زردآلو پرهیز کنند.
زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است . بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند .
به آن دسته از افرادی که در معده‌شان احساس سوزش می‌کنند یا از ناراحتی‌های کبدی در رنج هستند توصیه می‌شود که زردآلو نخورند.
مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود.
افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.
کنسرو این میوه ممکن است باعث تحریک آلرژی یا بروز سردرد بشود.
فواید برگه زردآلو:
میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند.
برگه زردآلو منبع غنى پتاسیم است که در هر ۱۰۰ گرم از آن، ۴/۱ گرم پتاسیم وجود دارد. مصرف ۵/۲ تا ۹/۳ گرم پتاسیم در رژیم غذایى به طور روزمره،در افراد داراى فشار خون طبیعى و بالا سبب کاهش فشار خون مى‏گردد.
زکریای رازی خوردن برگه های زردآلو را با مغز گردو به مقدار ۵۰ گرم به مدت ۷ روز توصیه کرده. این داروی بسیار خوبی برای لوزالمعده و ورم روده است.
خیس شده آن را اگر شخصی که مبتلابه تب است میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل میل کند باعث قطع تب می شود.
در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان ها بسیار موثر است.
مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند.بدین منظور، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.
نکات مهم در مصرف برگه زردآلو:
هر ۱۰۰ گرم میوه خشک تقریباً ۲۵۰ کالری انرژی و ۱ تا ۵ گرم پروتئین دارد.
در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً ۷ قسمت از ۸ قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیرد.
اما باید توجه داشت حرارتی که برای خشک کردن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می‌شود.
به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.
میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.
البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب.
علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشک شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است که حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.
پزشکان توصیه می‌کنند که در صورت امکان حداقل روزی ۲ لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی که این امکان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشک شده، تقریبا با یک لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از ۸۶ درصد آب و ۱۰۴ کالری انرژی تشکیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشک شده ۷۶ درصد آب و ۲۱۲ کالری انرژی دارد.
با توجه به افزایش کالری میوه‌های خشک شده، در صورتی که از رژیم لاغری پیروی می‌کنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود.
پزشکان خاطر نشان می‌کنند که میوه‌های خشک باید در کنار میوه‌های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی‌توان میوه خشک را جایگزین میوه تازه کرد.
لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید.




:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها , ,
:: برچسب‌ها: خواص و فواید میوه ها , خواص و فواید زردآلو , فواید و مضرات زردآلو , فواید و مضرات میوه ها ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دنیای عکس ،دانلود رمان و آدرس zoodbia.Loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com